INFO

INFO

Kaavin 4H-yhdistyksen hallinnoimassa Yhdessä hyvää -hankkeessa valmennetaan vuoden 2018 ja kevään 2019 aikana nuoria ikäihmisten auttajiksi ja virikepalvelun tuottajiksi. Toiminnan tarkoituksena on tarjota työtä 13 -28-vuotiaille, sekä virikkeitä ja kotiapua ikäihmisille sekä liikuntarajoitteisille. Nuoret saavat koulutusta senioreiden hyvinvoinnin edistämiseen ja digipalvelujen käytön avustamiseen. Hankkeen palvelut ovat ikäihmisille maksuttomia. Nuoret saavat työstään tuntipalkkaa.

Kuvat voi klikata suuremmiksi.

Hankkeessa nuoret toimivat asiakkaan apuna mm. ulkoilussa, kauppa-asioinnissa sekä piha-, ja lumitöissä. Seniorit saavat nuorilta oppia tietokoneiden ja älypuhelinten käytössä. Nuoret taltioivat ikäihmisten tarinoita ja skannaavat valokuvia digitaaliseen muotoon. Myös kotikäynnit lemmikkien kanssa ovat mahdollisia. Siivous ja hoitotyö eivät kuulu tämän hankkeen piiriin.

Hankkeen määrällisinä tavoitteina on löytää vähintään 25 kaavilaista nuorta tuntitöihin. Nuorille annetaan yrittäjyyskoulutusta ja tavoitteena on, että 5 nuorta perustaa oman 4H-yritystyksen ja jatkavat toimintaa yrittäjänä hankkeen päätyttyä. Hankkeen aikana järjestään 15 eri koulutusta, joihin odotetaan osallistuvan 75 kaavilaista nuorta.

Hankkeen tavoitteena on myös, että 10 kaavilaista aloittaa opiskelut sosiaali- ja terveysalalla. Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Kaavin kunnan sosiaalitoimi ja vanhustyö sekä nuorisotyö ja etsivä nuorisotyö. Mukana ovat myös mm. Kaavin vanhus- ja vammaisneuvosto, eläkeläisjärjestöt, seurakunnan diakonia, koulut, oppilaitokset ja kyläyhdistykset.

Hanke toteutetaan kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n puoltamalla leader-rahoituksella Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Hankeaika 1.9.2018 – 30.4.2019.